Isnin, 6 Disember 2010

Sebuah Cermin atau Kaca 2 Hala??? WAJIB BACA BAGI WANITA

 Bagaimana anda mengetahui bahawa anda berada dalam toilet, ruang,
 
motel dll dengan cermin atau kaca 2-arah?

 
Begini caranya: Saya fikir itu cukup menarik! Dan saya
 
tahu dalam waktu sekitar 30 saat anda akan melakukan apa yang saya lakukan
 
dan mendapati cermin terdekat.

 
Adakah anda tahu bagaimana untuk menentukan sama ada cermin adalah 2-arah atau
 
tidak? Seorang polisi yang musafir di seluruh Amerika Syarikat dan
 
memberikan seminar dan teknik untuk pengusaha berlalu
 
ini dalam.

 
Ketika kami melawat toilet, bilik mandi, bilik hotel,
 
ruang ganti pakaian, dll, berapa banyak dari anda tahu pasti
 
bahawa cermin tampaknya biasa tergantung di dinding
 
adalah cermin nyata, atau sebenarnya itu adalah cermin 2 arah (yakni,
 
mereka boleh melihat anda, tetapi anda tidak dapat melihat mereka)? Ada
 
sudah banyak kes orang memasang cermin 2-arah di
 
wanita ruangan ganti. Hal ini sangat sukar untuk
 
positif mengenalpasti permukaan dengan melihat itu.

 
Jadi, bagaimana kita menentukan dengan pasti jumlah
 
apa jenis cermin kita melihat?

 
Hanya melakukan ujian sederhana: Tempatkan hujung anda
 
kuku terhadap permukaan reflektif dan jika ada
 
adalah GAP antara kuku anda dan citra
 
kuku, maka itu adalah cermin GENUINE. Namun, jika anda
 
LANGSUNG kuku menyentuh gambar kuku anda,
 
kemudian BEWARE! IT IS A 2-WAY MIRROR!

 
"Tidak Space, Tinggalkan Place" Jadi ingat, setiap kali
 
Anda melihat cermin, lakukan "ujian kuku jari." Tidak
 
biaya apapun.

 
INGAT. Tak ada ruang, Tinggalkan Letakkan.


CONTOH UJIAN :




INI ADALAH CERMIN 2-ARAH. BERHATI-HATI, ANDA DIPERHATIKAN
(TIADA RUANG ANTARA JARI ANDA DAN REFLECTION JARI ANDA DARI CERMIN)

INI ADALAH CERMIN YANG SEBENAR..
(TERDAPAT RUANG ANTARA JARI ANDA DAN REFLECTION JARI ANDA DARI CERMIN)

nota kaki: cacing harap korang paham la kan ape yang dimaksudkan.... ni cacing translate guna google translate... macam2 ayat dah kuar.... pelik2 lak tu... tapi matlamatnya hanya satu, nak sampai kan kat anda semua yang mungkin kite sedang diperhatikan,jadi buat lah ujian yang telah dinyatakan.... SELAMAT MENCUBA!!

14 ulasan:

teddyuna berkata...

waaaaaaa.. info ini menarik..;)

Muslimah Optimis berkata...

salam singgah..1st time jumpa blog ni..macam best plak baca entry ni.. tapi macam mana nak beza dekat ke tak.. sama je tengoknye..huhu

diana berkata...

siyes akak tak paham langsung..
5x baca!
hahah..

Almy berkata...

Almy nak amik dan betulkan ayat2 semula boleh tak?

azhar berkata...

bagus info nie...mengelakkan dari jadi mangsa skodeng kang x pasal2 jd mangsa di internet...bole tau mane kau dapat...

Amyna berkata...

Iya sama jerk. anda diperhatikan macam mana? adakah cermin tu ajaib.. miahahhaa!!!

cacing berkata...

almy nak amik lah.... betulkan pastu sebar kat org lain =)

amyna>> bukan cermin abjaib la, kalo 2-way mirror tu maknanya ada orang ngah tgk ape yang amyna buat....

nur hidayah berkata...

errr bahasa apekah~ haha susah nk difahami

Almy berkata...

Thanks cacing :)

Gen Fujita berkata...

Whether or not maklumat ni sahih atau tak tu aku tak tau, cuma yang aku boleh kongsi, ruang (gap) yang terjadi antara objek dan imej pantulan adalah tebal kaca cermin tu sendiri. Ia terjadi sebab coating pantulan yang menyaluti cermin terletak di belakang kaca. Kaedah di atas diilhamkan mungkin sebab cermin dua hala biasanya nipis, betul atau tak aku tak tau. Untuk memahami lebih lanjut, eloklah difahami bagaimana cermin dua hala berfungsi. Check out.
http://en.wikipedia.org/wiki/Two_way_mirror
Apa pun, berhati-hatilah di tempat awam.

zuhanismohamed berkata...

okay baru first time tahu pasal ni takut pulak..

lepas ni kalau pergi hotel ke apa boleh wat ujikaji ni dulu..

tq atas info menarik ni :)

wani brahim berkata...

info yg menarik...dan menarik gak bila kna bace bgi paham hehehe

~SukEMakAn~ berkata...

patutla ayat die agak pelik
hehe
tanx cacing
saye mmg ngah cari artikel ni
malas lak nak google
=)

n!da berkata...

tengs 4 da info.
suke header baru en. cacing. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...