Selasa, 8 Mac 2011

Kenapa orang suka buat vandelisme....

As-Salam semua blogger-blogger... Tak kira yang freshie mahupun yang otai... Sebenarnya dalam Dunia Blog ni mana ada istilah tu patutnya.. Semua sama... Kalo otai tapi entry macam sampah, tak guna gak kan.... n kalo freshie tapi entry kalahkan melodi, mmg power la... Pape pun, semua manusia sama je... tak pernah Allah S.W.T tu cipta kita ni berbeda-beda.. Cuma yang membezakan kita adalah tahap keimanan serta ilmu di dada.... Alamak, terceramah umum lak kat sini... Ini sekadar peringatan bagi semua blogger... Yang penting matlamat utama kita tercapai, iaitu tuk kumpul BE.... hahahha..... tak lah... tu matlamat pasif... yang utama adalah semua yang kita rasa nak luahkan akan tercapai...

Ok... Sebelum tersasul lebih jauh ke barat, moh kite kembali ke pangkal tajuk.... Hari ni kita nak bincangkan nape Manusia-Manusia Suka Membuat Vandelisme (betul ke cacing eja ni??) . Sebenarnya banyak tau reason yang diberi oleh Manusia-Manusia Sampah ni.... eeee.... Geram kak non tau... cacing tak geram... Antara alasan-alasan yang diberikan adalah : 

Yang Pertama : Aku tulis kat pintu-pintu tandas tu bukan sebab ape, aku nak wat promosi je.. Nak sewa papan iklan mahal la......

What the Fcuk!!! Ko ingat pintu tandas tu abah-abah mahupun makcik ipaq hang punya company ke yang belikan.... Amboi.. Sedap-sedap je cakap papan iklan mahal ye... Kalo nak promosi pun, hang p la buat blog macam cacing ni... (heee... promote diri sat). tak yah bayar pun... Silap-silap Nuffnag bagi duit berjuta-juta kat hang....

Yang Kedua : Aku bukan niat nak rosakkan pun public phone tu, tapi aku nak applykan ilmu elektronik yang aku belajar kat sekolah dulu... Kan kalo kite tak apply ilmu tu nanti leh lupe.. kan3..

Kepala hotak burung hang berjambul pink!! Hang ingat dengan cara macam tu, hang punya ilmu akan lekat ke?? Awat hang tak mau apply ilmu hang tu kat transmission line 132Kv tu?? Biaq aku tengok hang hangus macam squidward kena panggang... che' oi, kalo nak apply hang p la keje kat kedai repair jamban mesin basuh tu ke... ha... kalo dapat baiki, silap-silap hang lak leh niaga mesin basuh secondhand.. Leh untung juta-juta tau... =)

Yang Ketiga : Alasan ketiga ini di rakam ketika rancangan Ghost Adventure berlangsung..... 

Si Abraham Limkom : Awat hang mampuih che'??

Si Roh habau : Che' kena karan sebab nak rembat wayar kuprum kat tiang letrik....

Si Abraham Limkom : Awat hang ni habau sangat??? Hang dulu tak belajar eh ape jadi kalo rembat wayar tu hang jadi ape??

Si Roh habau : Mana lah den tau yob... den dulu tak belajar abih... waktu nak masuk bab ni terus cikgu den jadi arwah sebab sakit jantung.... Den maleh nak repeat paper dah...

Si Abraham limkom : emmm... elok la tu... Hang p la belajar ngan arwah cikgu hang tu.. dah leh jumpa sekarang kan...

Alasan yang ni memang takleh terima akai... haish... Patut la jadi pencuri... Belajar pun tak abih.... Kesian-kesian... Jadi harapan caicng pada semua manusia-manusia yang kat luar sana agar hang pa toksah la jadi HABAU sangat tuk wat kerja-kerja ni semua k... Kalo dah takde keje sangat tu hangpa p la bersihkan kubur orang... dapat pahala tau...

P/S - Maafkan cacing sebab mencampuraduk loghat semua negeri =)


6 ulasan:

a loqman berkata...

ziarah rakan blogger

nadzirah aqilah berkata...

memang xboley bla.. kat toilet awam la yang paling hebat...

agaknya sambil2 dorg termenung tu sambil dorang menulis kan..

errr... x seononoh... hakhakhak

tapi yang paling best bila ada yang tulis ayat macam ni:

"siapa conteng kat dinding nie dia giler" habis orang yg tulis tu pun giler jugak la kan...

ntah pape....

Fadzli Amir berkata...

Salam...err...cacing...aku nak komen pun takut...teringat masa kecik...perut penuh cacing kerawit....hang spesis mana..???...hehehhe....salam kenal, saja nak buat vandalisme kat blog hang ni...blog aku bersih...

b a m b a m ' s berkata...

vandalisme tuh utk orang otaknya letak kat lutut!hehehehhe..

salam ziarah! CB folo~ :)

Jannah Miho berkata...

betul uh.. geram tol aku tambah2 lagi sape yang suke wat perangai vandalisme public phone nih...sian kat aku dulu2 nak balik tusyen kena tunggu bapak aku lama. bapak aku dah la suke lupa amek aku. public phone lak rosak. adoyai.

asybedazzle berkata...

cacing dimaafkan. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...