Khamis, 7 April 2011

10 AMARAN BAPAK AWEK AKU BAGI KAT AKU... AWAS!

10 amaran untuk setiap bapa yang ada anak perempuan patut bagitau kat boyafren anak masing2. (especially time ramai orang dok buang baby skang ni)

Amaran 1: Kalo ko sampai kat pagar umah aku pastu dok hon…hon, pastikan ko bawak barang yang nak dihantar..sebab ko takkan ambik ape2 atau sesapa.

Amaran 2: Jangan ko pegang2 anak aku depan atau belakang aku. Ko boleh pandang dia, selagi mata ko tak merayau lebih dari paras leher anak aku. Kalo ko takleh jaga tangan ko dari dok pegang2 anak aku..aku boleh tolong cabut dan jaga tangan ko kat umah..

Amaran 3: Aku tau skang nih fesyen budak2 pakai seluar londeh sampai nampak boxer atau spender ko. Aku ni open-minded, so aku takkan suruh ko pakai seluar tu elok2 cam manusia normal. Tapi, bagi memastikan yang seluar ko takkan terbukak atau dibukak semasa ber’dating’ ngan anak aku, aku akan pakai stapler gun kat dalam laci aku nih untuk lekatkan seluar ko kat pinggang.

Amaran 4: Aku rasa mesti ko tau pasal kempen seks ‘selamat’ yang omputih dok canang hari2 kat tv atau internet. Kalo tak pakai perlindungan cam kondom atau lain2, ko mungkin akan dapat penyakit yang mungkin membunuh ko satu hari nanti. Meh sini aku nak bagitau, kalo ngan anak aku ni, aku lah pelindung tuh..dan aku akan mendatangkan sakit kat tubuh badan ko dan kemungkinan besar akan bunuh ko jugak. Paham?

Amaran 5: Biasalah kalo ko nak berkenalan lebih baik ngan aku ni sebagai calon bapak mertua ko..ko nak berbual pasal politik, pasal sukan atau lain2 topik semasa. Aku takmo dengar semua tuh. Satu jer topik yang aku minat nak dengar: bila ko nak antar anak aku balik ke umah ni semula? Dan jawapan yang aku nak dengar cuma: “Awal.”

Amaran 6: Aku rasa ko ni hensem, popular kat kolej/pejabat ko, banyak peluang nak dating ngan aweks2 lain yang lagi kiut-miut..aku takde hal ngan kelebihan ko tu..selagi anak aku pon ok dengan kepopularan ko. Tapi, sekali ko dah couple ngan anak aku, ko jangan pandai2 cari pompuan lain sampai la anak aku dah bosan ngan ko atau dia break-off ngan ko. Kalo ko wat anak aku nangis, aku pulak akan wat ko nangis.

Amaran 7: Sementara ko menunggu anak aku bersiap, jangan dok mengeluh kalo dia bersiap lama sangat. Kalo ko nak orang yang punctual, ko leh dating ngan mat askar. Kalo ko bosan menunggu kat luar tu, tolong le wat ape yang patut, cam basuh keta aku atau cat pagar umah aku ni.

Amaran 8: Tempat2 berikut adalah dilarang sama sekali korang pergi dating; tempat yang ada katil, ada sofa, ada rumput atau apa2 tempat yang leh duduk2 atau baring2. tempat2 yang takde kehadiran orang tua, polis, tok imam. Tempat2 yang gelap. Tempat2 yang membolehkan korang berpegang tangan/menari atau bersukaria. Tempat2 yang panas sampai membuatkan anak aku terpaksa pakai tshirt takde lengan..pakai short skirt. Tempat yang sejuk sampai ko kena panaskan badan anak aku. Movie yang romantic, berunsurkan cium2 tu elakkan. Movie pasal seksa kubur atau hari kiamat dibolehkan.

Amaran 9: Jangan sekali-kali menipu aku. Aku ni nampak jer perut buncit, kepala hampir botak, tapi aku akan tau semua pergerakan ko dari spy2 aku. Kalo aku tanya ko nak pegi mana, dengan sapa lagi yang join ngan korang, ko ada satu peluang jer nak jawab dengan benar, tiada yang tak benar melainkan benar belaka. Aku ada satu senapang patah, satu cangkul dan lima ekar tanah yang penuh hutan kat belakang umah aku ni. Selalunya aku dok menembak khinzir kat situ. Kalo aku tembak kepala ko kat belakang tu, takde sapa yang nak tanye. Jangan main2 ngan aku.

Amaran 10: Ko patut takut ngan aku ni..kalo boleh biar sampai sangat2 takut. Aku ni dok teringat2 lagi peristiwa bukit kepong. Sampai skang kalo ada orang datang umah senyap2 pastu dok berbual kat laman aku nak tembak..aku ingatkan komunis. Nanti dah abih dating, sampai kat pintu pagar, bukak pintu kereta dan angkat dua2 tangan ko tinggi2. Cakap dengan jelas “saya datang antar anak pakcik”. Pastu terus blah. Tak payah masuk minum teh. Kilauan matahari yang ko nampak kat tingkap umah aku ni ialah teropong senapang sniper aku.

Amaran dari cacing: Agak-agak dah gila sangat nak melucah tu, kau masuk je meminang. Tapi kena pastikan gaji tu ada tahap-tahap RM5000. Kalo takde kau pegi masjid banyakkan beramal supaya dijauhkan perbuatan mugkar.

Terima kasih dan Selamat Beramal =)


sumber : syok

28 ulasan:

Belalang Hijau berkata...

boleh d praktikan nih...

huhuhu

saya YANA berkata...

hehe.. cam de unsur lawak di situ..
best kn kalo ade abah.. yg msih jge anak daranye... T_T

missSenget berkata...

hahaha....nnt cacing jadi laa bapak macam ni k...


thumbs up termasuk ibu jari kaki...

! Nurida Ardy berkata...

LOL!!!! bakal bapak mentua bekas komando kew??lagi sekali LOL!huhuhu

Le Jr. berkata...

semua saya akan laksanakan..
swizbook
Planet Wan

apik pehe berkata...

amboihhh garangnyer bapak..hehe..

BeLLa BeLLa berkata...

terbaekkk la cacing..memg xg dating jwb nye cm ne..xpn g dating time bapak xde..hahahhahaa :D

Cik Moon berkata...

selamat beramal yerr... (^___^)

Syahirah Abu Sufian berkata...

haha.nice entry la cacing :)
*wink wink

Syahirah Abu Sufian berkata...

nice entry la cacing. :)
wink wink *

adan berkata...

hahaha.... lawak2..

aiman rashidd berkata...

HUHU macam2 :) btw thanks :)

teruskan blogwalking :D HAHA

Izyan Masri berkata...

TERBAIKLAH BAPAK DIA :D

safra berkata...

garang sungguh..

Izyan Masri berkata...

ORANG TELUK INTAN JUGAK RUPANYA ENCIK CACING NI XD

Izyan Masri berkata...

ORANG TELUK INTAN JUGAK RUPANYA ENCIK CACING NI XD

Izyan Masri berkata...

ORANG TELUK INTAN JUGAK RUPANYA ENCIK CACING NI XD

Nonie berkata...

uih...bkal bapak mertua cmni..hihihi
tkt den~~~

ChaCha berkata...

haha..lawok2... :P

cik pulau berkata...

haaa.. ingat tu.. kih3...

errkkk.. nape cik pulau tak follow lagi blog ni eh??? musykil2..
ehhmm.. garu2 kepala..

Izyan Masri berkata...

HAAH.TAPI BETUL2 KAT TOWN TELUK INTAN.BUKAN HUTAN MELINTANG.DAH SESI BERTEMU PENDUDUK KAMPUNG PULAK XD

Suhami Ahmad berkata...

hahaha...amboih2...ganasnya bakal apak mentua cacing nih...

RaraTan berkata...

walawehhhh. dapat bapak camgini... sampai ke tua ler xkawen gamaknye. hehehe

nik rosmawati berkata...

hehe..kelakar la.ayah syg sgt kat anak dia.coz tu dia bagi syarat mcm tu.huhu

teddyuna berkata...

pernh bce ni.. mmng lawak .:) kejam gile pkcik uh

teddyuna berkata...

pernh bce ni.. mmng lawak .:) kejam gile pkcik uh

intan.maisarah berkata...

like

meaw berkata...

kalau perempuan lak?hehehehe....papepon sempoi r entri ni cacing :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...