Khamis, 23 Disember 2010

Ini hak aku, BUKAN HAK KO......

Salam semua kengkawan... Harap semua sihat-sihat selalu.. Ok... Jangan salah anggap lak tentang tajuk atas ni... Nampak je macam marah, tapi sebenarnya tak.. Cacing rasa jarang nak gunakan blog ni sebagai tempat nak marah-marah... sebab semua blogger yang cacing jumpa semua yang best-best.... peramah... tak kisah la tua ke, muda ke, dah kawin ke, laki ke, perempuan ke, dah sunat ke... haish, berapa bnyk ke la ko ni cacing... 


Sebenarnya tujuan cacing nak post entry kali ni sebab sedikit kecewa ngan segelintir blogger kite.. yang tau nak maki orang... yang tau nak caca merba orang(ape tu caca merba??) cacing tau la yang bila kat blog ni korang takkan dedahkan identiti korang... So cacing rasa mungkin tu sebab kenapa ramai yang berani memaki-hamun blogger yang lain.... "Kalo berani, meh test kat trek" hehehehe.... Jangan gado-gado... kang  cacing tumbuk macam teddy sebelah ni kang... hehehe tak elok... kite semua ni kan Blogger Malaysia... Satu malaysia.... Takkan tak leh kite nak berharmoni....

Mula-mula cacing berdepan ngan masalah ni, bila blogger kite yang rasanya penulisan dia agak direct... nama dia Syafiq.... blog dia nama syafitatiscot.... try klik nama tu... cacing dah link terus kat entry dia yang penuh ngan kontroversi... Biaq p la dia nak cite macam mana pun... agak-agak korang, kalo dia p kutuk macam ape pun kat blog dia, korang ada masuk penjara tak?? takpun terus dianugerahkan ke Neraka??? takde kan.. jadi biar la dia nak cite ape pun... Yang korang sibuk watpe... Kalo tak mau tengok atau baca, padam je terus nama dia... Takyah baca..... Ni nak komen macam-macam.... tapi tak tengok diri sendiri macam mana... cacing tak mau la bagitau sape kan....


Bak kata penyanyi XPDC tu... " UKUR BAJU BADAN SENDIRI".... kalo korang tengok la kan... pengkritik utama tu... haiya... mau cakap lebih... tapi korang tengok kat facebook dia... pergh.. pakaian macam nangka... tetek mau nak tersembul... Tapi kat komen macam innocent person je... Tolong la... kalo tau tak suka... dah tak yah buka blog... BLOG NI TUK PRIVASI SENDIRI TOL TAK???

Kes kedua yang cacing jumpa adalah kat blog SEMBANG KOSONG. Ha semua mesti kenal kan sape Sembang Kosong ni kan... blog dia penuh ngan lawak-lawak darjah satu sampai umur 50tahun... dan kite semua tahu yang blog dia ni source bukan dari dia sendiri... tapi ada seorang Hamba Allah yang mulia ni, punya lah perangi sungguh-sungguh tentang etika CETAK ROMPAK  ni.... Fuh... Kalah Menteri Dalam negeri... Dia sorang jela yang bagus... Dia sorang jela hati yang mulia... Abih semua yang bagi komen atau menyokong si empunya blog tu kena maki... sabau jela bak kata orang melaka...


Yang makhluk ni sakit ati sangat kat Sembang Kosong ni nape?? Ape masalah dia?? Jom cacing bawak korang kat blog sembang kosong d mana cik/encik/Kunsa ju ni memaki.... korang tekan link ni.... Sembang kosong.. dan seterusnya empunya blog terus membuat enry khas tuk makhluk habau ni.... tekan sini.... Mungkin salah empunya Sembang Kosong tu... tapi nape nak kena tegur orang secara makian?? Ce tegur leklok ke?? ha kalo berani ajak je jumpa kan... senang cite...

emmmmm.... Ini lah ragam sewaktu kite berblog... Kadang-kadang disebabkan terlalu privasi, kite semua mengambil kesempatan... Benarlah kata Pencipta kita, Manusia ini takkan pernah puas... cacing pun akui caicng tak pernah rasa puas.. tapi tak la sampai nak maki orang atau perasan diri ni bagus kan.... Jadi ni sajelah yang cacing nak cakap.... kalo korang nak tau kisah lanjut, korang klik kat link yang cacing dah sediakan tu.. ok???  Selamat malam...

p/s- pada rakan-rakan yang kiranya cacing terciplak sumber dari blog atau facebook korang dan cacing tak mention tentank link korang, cacing susun sepuluh jari memohon maaf k.... PEACE!!

9 ulasan:

Hyda berkata...

peace too...hehee
biasa la, manusia mmg x pernah lari drp kesilapan n x ade sesetengah manusia penuh ngn PHD..

misSbLurRy berkata...

kalau aku...lantak la...aku nye blog aku nye suka....wat eva nak kata apa...sakit ati mmg sakit ati...tapi..kutuk2 pun masuk juga blog...
so sapa yg loser????hohohoho

CahayaCintaIlahi berkata...

lumrah alam.. kan cacing..saya pn bkn nak kutUk..tp kebeiasannye dengki mendengki kutuk mengutuk ni da biasa da di kalangan org melayu kite..tak bole nak lebih skit.. tp tak sumenye .. ade segelintir je tp tu la bak kate pepatah .. "kerana nila setitik rosak susu sebelanga " ecewah.. hehe.. peace bro..

pN.rOs berkata...

memang la blog ni hak peribadi...
senang crita ... kalu suka masuk baca. tak suka udah.. susah apa kan...

Ain Zulaikha berkata...

hehehehe sakit hati gak lah kalau jadi gini T_T

iLa SaHaR berkata...

panas2.. cacing kepanasan...
tapi tuh la kan...
berkata kena berpada...
dan kena la ukur diri sendiri

LiLohOnEy berkata...

betul sgt la tu incik cacing :)

bluedianthus berkata...

kebebasan bersuara juga ada batasnya..jangan main hentam je.. :)

dilla adilla berkata...

baru jumpe blog ju 2 malam nie.. erk, bahasa die mmg melampau punye kurang ajar.. ish3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...