Isnin, 17 Januari 2011

Jenis Kentut yang terbaik dari ladang!!!

Jenis-jenis Kentut Dalam Bahasa Kelantan..:D


Haaa......tibe-tibe aku dapat ilham yang menarik semase aku sedang me......me........mane buleh bagitau...he he he. List ni aku buat sendiri...name-name kentut yang akan korang selalu dengar di Kelantan...hahaha. Kalau ade yang same tu...kebetulan la jawabnya. Sediakan kertas dan pen...salin..:D :D

1) Kentut Busuk
Kentut ni biasenyer lepas makan atau pun kentut yang tak berbunyi.... Lagi-lagi kalau lepas makan petai atau makan durian..pergh!! Jangan kentut ni dalam kereta yang tertutup!! Bahaya untuk kesihatan...Boleh bawak accident nih...



2) Kentut Heret
Ni kentut malu-malu.... tapi terkantoi!!! Hahahaha. Tengah-tengah cuba menyembunyikan kekentutan tu, tibe-tibe je ia berbunyi panjang.....*preeeeeeeeeeeeeeeeet*!!! Oo mak aii..malu dowh..:D :D Jangan kentut begini depan keluarga mertua!!! Warning Tahap kritikal nih!! :D


3) Kentut Kepal
Ni gurauan budak-budak kebiasaannya. Lepas di kentut dalam tangan, korang kepalkan dier dan halakan tangan itu ke muka kawan. Pergh!!! Pengsan kawan korang tu.... campor pulak kentut dalam kategori no. 1. :D :D

4) Kentut Derah
Kentut yang amat kuat..samapai lantai kayu tu terase gegaran dier.... Kentut ni biasenyer tak berbau...tapi bunyinya sudah cukup untuk menghalau nyamuk dari menggigit korang..:D


5) Kentut Bok
Ni dalam kategori kentut kuat gak...tapi bunyinya macam katak gomok...:D Jika dibuat berulang kali....pasti hujan akan turun dengan lebatnya...Hehehehe

6) Kentut banyok dah
Kentut yang dilepaskan secara banyak kali seperti machine gun..:D Put...put put put...bunyi kentuut....Hahahaha. [tergelak mase taip entry nih..:D]



7) Kentut Kepik
Kentut ni pun dalam kategori malu-malu...kentut yang terkepit..mungkin dengan lantai...atau anda yang mengepitnya! Hanya korang dan kentut itu yang tahu... :D

8) Po kentut (Bace Po Ketuk..tuk tu dibace menghidung..:D)
Ni bukan kategori kentut tetapi hinaan atau cacian yang akan korang kene kalau buat perkare yang tidak disukai...hehehe

Erm.....ade lagi..tapi aku dah lupa.... tapi kalau korang dengar je kentut-kentut....atau korang terkentut di mana-mana sahaja...cuba la ingat istilah-istilah ni...aku pasti...segala ketensionan dan kerungsingan hidup korang akan hilang dalam sekelip mata..:D Tersenyum secara tiba-tiba..hahahaha.


ILHAM DARI : WACANAKU

13 ulasan:

fairuzhani berkata...

keh3. mesti kau tgh terkentut2 time buat entri ni kan

Pembawa_Wacana berkata...

Time kasih kerana sudi share cite aku... Salam perkenalan..:)

Tuan-Belog berkata...

ketuk kepal tu yg plg best...haha...

hAlizAmAHdi berkata...

ketawa liza baca entri ni...hahaha...best la cacing..lama liza tak singgah sini tibe2 ade entri kelakar plak... :)

Cik Ungu Violet berkata...

amboi cacing, dah jadi pakar kentut dah ni. syabas ! hahaha XD

SyafiQ Bleszynski berkata...

best giler baca entri kentut sambil mengentut..

p/s : uishh meh la singgah blog aku, tinggal2 komen sikit.. entri baikkkkkkk punya!

Lovely Bella berkata...

pergh... mendalam tul kajian tentang kentut nih.. hehehe

bajiku shefi berkata...

ganah molep...haha..nk praktik ar segala jenis kentut.kahkah

Nana Liyana berkata...

tkntut2 sy bace n3 ni . hahaha :D

Ratu Sulaman berkata...

bley try ni.. mcm mane ley x tau kewujudan bagai jenis ni

~naddy~ berkata...

HAHAHA !! lawak la cacing nehhh :p

~naddy~ berkata...

HAHAHA !! lawak la cacing nehhh :p

Miss Tatie berkata...

hahahahaha. sumpah lawak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...