Rabu, 16 Mac 2011

Awas! Telefon Bimbit Pembunuh Sperma... Ini Bukan Entry 18SX...

Telefon bimbit punca lelaki mati pucuk



PENGGUNA dinasihatkan lebih kerap menggunakan mod pembesar suara pada telefon bimbit untuk mengelak kesan langsung elektromagnetik.- Gambar hiasan


GEORGE TOWN - Lelaki yang gemar menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar berdepan risiko kerosakan sperma termasuk mati pucuk.
Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), S.M. Mohamed Idris mendakwa, penggunaan telefon bimbit untuk tempoh yang panjang didakwa mengurangkan produktiviti sperma lelaki.
Ini berikutan hasil kajian CAP tahun lalu menunjukkan kaitan antara sperma berkualiti rendah dengan tempoh penggunaan telefon bimbit dalam sehari.
Menurut beliau, pengguna yang membuat panggilan telefon bimbit lebih daripada empat jam sehari mempunyai bilangan sperma yang paling kurang dan paling rendah kualitinya.
"Penemuan itu menyarankan bahawa berjuta-juta lelaki di dunia ini kemungkinan menghadapi kesukaran menjadi bapa kerana kerap menggunakan telefon bimbit.

Petikan dari Akhbar Kosmo Online

12 ulasan:

Warna Warni Kehidupan berkata...

ouch...sila jangan selalu bergayut kat phone...

kira kekuri berkata...

huh!?? nasib aku pempuan!! hehehe :D

afuan shah berkata...

kasihan

Miss Ran berkata...

10 blog upde cerite ni..nmpk sgt blog kpunyaan laki2

Isteri Yang Comel berkata...

lorrr.. camtu ker...

saya YANA berkata...

haha.. pasni lelaki kene taruk phone kat purse dan kepit kat ketiak la.. hahha..

zuhanismohamed berkata...

abis tu kat mana patut lelaki simpan hp..xkan nak bawak henbeg cam pompuan..isk..

yanie j berkata...

waaahh..iyeke?kesian la kalau gituuu kekeke :P

say to easy=) berkata...

kurangkan gayut!:D

CahayaCintaIlahi berkata...

cahaya pun da baca pasal benda ni kat paper.. erk kene ambek iktibar ni langkah berjaga2 hehe

shark berkata...

huiyoo..
abis ler pasni..
kne pakai tepon umah sokmo ler..
gantung kt lher pastu

HAW berkata...

mcm tak caya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...