Selasa, 19 April 2011

Ais Penyumbang kepada kematian! Ambil Perhatian!

Hebahkan kepada kenalan anda dan yang anda sayangi

Kesan Minum AIS

Baca dan terus sebarkan kepada teman dan kenalan anda.   

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas .... 

Artikel ini berguna untuk semua.

Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!. 
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah  akan mendapat faedah dari amalan ini. 

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca.   Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan. 

Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak  yang baru kita makan.  Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan   menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan   menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.  Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.   

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!! 

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.   

Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda. Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada serangan pertama  serangan jantung. Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.  Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.   

Marilah kita berwaspada dan berhati-hati..   
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup... 
PAKAR SAKIT JANTUNG berkata, jika semua orang yang mendapat e-mail ini menghantar kepada 10 orang yang lain, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa. 
Baca ini..... ia juga mungkin dapat menyelamatkan nyawa anda!!!!. 

**Jadilah teman yang setia dan teruskan menghantar artikel ini kepada teman-teman yang anda sayangi.....!!!!

11 ulasan:

Nana Liyana berkata...

huarghhh yeke ? ohmaigodd cacing ! honestly nana ni ice addict ! sikit2 msti carik ais . huaaaa . tnda2 sakit dh ada . :(

sayanakhiburan berkata...

Biar betik! Dahhla aku suka makan ais! huhuhu

krole berkata...

wuahh!!!dapat ilmu bru sni..thanks bro~

Hani Shah berkata...

hani dah x addict makan ais mcm dulu but now hani dah sakit kat dada.. susah nk b'nfas n kdg2 rsa mcm tiba2 xtau cra nk b'nfas..
:(

Wanie Anina berkata...

kat blog anina pun ad effect of ice. anina da lama stop minum ais ni. anina berhenti sebab boleh menggemukkan. alhamdulillah badan sihat setelah anina amalkan minum air suam/air masak selepas makan.

LadyBird berkata...

Alhamdulillah.. dh lama lady x minum ais.. tp lady suka minum ais sambil makan.. boleh ke ek mcm tu?

Nurul Ashikin berkata...

cikin x bape suka ais, sbb slalu skit tekak. hehehe~

saya YANA berkata...

patutla..... hehe...
60% tak bangun slepas tido.. 60% tingi tu... hmmm...
Yana minum ais bila dtg rumah org tang pans2.. memang disajikan minumam sejuk.. ngan makan kat lua.. kat ruma.. minum air tapis je.. ehehe...

Nurun berkata...

aku suke minum air suam! peace!

hana berkata...

btul...begitu juga dengan kentang goreng....mengandungi arcrylamide, 20% menyumbang kpd risiko
mengidap kanser payudara.

Opah Kentang berkata...

adui..
dah la penchinta ais..
huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...