Jumaat, 22 April 2011

EX Girlfriend Kembali Menggangu.... Tidak!!!!

Ex Anda Kembali Menggangu ?
Assalamualaikum. Alhamdulillah, dapat lagi kita semua bertemu lagi dalam entry yang baru.. Entry yang lalu, cacing bercerita tentang Papan Tanda Cinta kan, itu semua just tuk persamaan je. Mana nak ada papan tanda cinta kat jalan-jalan di Malaysia ni. Nanti lagi banyak lak bayi-bayi yang dibuang diserata tempat.

Kembali kepada topik kat atas ni, bekas lelaki@ perempuan anda kembali menggangu anda ataupun ingin kembali pada anda setelah anda punya pasangan. Cacing ada cara nak atasi. Boleh cuba kalau mahu.

Langkah-langkah :

  • Beritahu pada pasangan baru anda tentang bekas pasangan anda, dan ceritakan segalanya tentang punca perpisahan. Langkah ni adalah dipanggil KOMUNIKASI SI-CUPID. Komunikasi antara pasangan amat lah penting. So jangan malu-malu nak cerita kan pasal masa lampau anda. Tapi ingat, jangan lebih-lebih lak. Just for your couple to know the real situation. Don’t try to cheat ok…. Padah jawabnya…


  • Jika EX korang tu masih lagi luahkan perasaan kat korang, explain kat si Ex yang anda sudah berpunya, dan si EX tiada lagi dalam perhubungan dan anda akan hargai jika si EX mampu menerima hakikat itu. Kalau si EX tak faham bahasa, suruh pasangan baru anda terangkan. Kalau tak faham lagi, amik senapang patah, tembak kat telinga si EX, pekak labang agaknya tak reti bahasa.  Langkah ini digelar RESPEKTO.


  • Jikalau EX anda merupakan teman sekerja,maka teruskan perhubungan itu, JUST AS A RELATION BETWEEN WORKER ONLY! Jangan nak layan feeling lebih- lebih. Jangan disebabkan korang berdua putus cinta, nanti dalam hal pekerjaan turut membawa masalah. PLEASE BE PROFESIONAL! Anda juga wajib berbincang pasal perkara ini dengan teman baru anda. Sebab takut cemburu buta terus melanda. Pastikan teman baru anda faham yang anda hanya mencintai teman baru anda tu. Langkah terakhir ini dikenali sebagai PROFESIONALISM.



Sebagai konklusinya, anda semua harus bijak menangani permasalahan ini, jangan terlalu cepat menghukum, tidak salah jika EX anda itu mahu menjadi teman baik. Tapi cukup sekadar teman baik, jangan lebih-lebih. Pada pasangan anda yang baru itu, kenalah terima bahawa anda ada EX, dah cuba terima EX anda tu juga sebagai pasangan. Kalau lah ini berlaku, memang alam percintaan anda adalah yang terbaik!





11 ulasan:

NURUL NADIAH MAMAT berkata...

wah..bagus2...
tapi kan cacing kalo ada ex tue suka sgt cari gaduh nak wat mcmn?
sampai putuskan hbngan s/rahim....

adan berkata...

ex-gf sy pernah menagih cinta sy semula.. tp,sekarang ni kitorang teman dalam fb je.. nasihat menasihati je..

INSAN berkata...

cam cam la ko ni cacing..ko memang cacing!!! hahaha..tu la jgn pasang byk sgt!! haha

nas berkata...

bro mst ade pengalaman nih?
hehhee.. kalau aku xde ex gf lagi...
cmne? hohohohoh

Amoi berkata...

ex gf kembali menggangu?

best!

sebab maksudnya kehadiran kamu mulai disedari.

haha

Izzaty Ishak berkata...

Zaty belom tembak dengan senapang lagi naseb baik dia dah paham.

Terbaek lah nasihat cacing ni. HAHAHA

Syahirah Abu Sufian berkata...

nice entry la cacing. hehe :)

diana berkata...

kalau cakap baik2 mungkin dia paham..tapi kalau tak paham jugak upah orang pukul sama dia..
hahhaha

~najwa~ berkata...

respekto...bagus, bagus!!

' Ex ni, kadang2 menyemakkan hubungan kekeluargaan..

acan ketot berkata...

haha..
rse mcm tembak ngan senapang 2 lah plig bgus..
hu3,,

| cik azeya | berkata...

i hate my ex. dia menyamar jadik orang lain then add dekat facebook. macam puake kan. =.="

susah nak maafkan orang macam itu. such a jerk. ee stress wooo. haha.

btw. hi utm blogger (:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...