Jumaat, 3 Jun 2011

Gempar! Prince William dan Kate Middleton akhirnya bercerai... What The FAQ??

LONDON—Barely a month after marrying 29-year-old Kate Middleton in a royal wedding ceremony watched by an estimated 2 billion people worldwide, Prince William announced Tuesday that he and Middleton have divorced and that the entire marriage was "a tremendous mistake in every possible regard." "I really don't know what I was thinking—we're a terrible match, I don't love her and never have, and, to be honest, I never really had any interest in being married in the first place," announced the now unattached Prince William to a dead-silent British press corps. "People thought our wedding was some sort of fairy tale, but I assure you it was all just some ghastly ceremonial farce that got out of hand. I'm just relieved it's over, frankly. And I'm glad I'll never have to see that awful woman again." Prince William then told the assembled reporters, "Well, see you all later," smiled, and walked back into Buckingham Palace.- sumber

Assalamualaikum. Salam satu Malaysia. Anda pasti sudah baca bukan tentang keratan laporan ini. Pasti sudah kecoh satu dunia tentang ini semua. Wah2! korang kawin bagia nak rak... Sampai kumpulan sepah pun ada pegi sana. korang tau tak anak sedara bapak william ni sape?? ala yang dalam group sepah maharaja lawak tu... buat-buat tak tau lak...

tapi bukan itu yang cacing nak sampaikan kat sini. tapi cacing nak tunjukkan pada semua orang yang baca Blog cacing ni bahawa tak semua perkahwinan mahal-mahal akan mampu membawa kebahagiaan. anda sendiri boleh lihat juga perkahwinan erra fazira dengan sape tah laki tu aku dah lupa, ha sekejap je.. last-last si erra tu kawin ngan suami dia sekarang ni elok je. hantaran dia simple senaskah al-quran dan juga sepasang telekung.

Jadi amik pengajaran lah wahai semua kaum wanita diluar sana. Memang benar perkahwinan itu seumur hidup hanya sekali. tapi itu bagi anda, jangan lupa lelaki perkahwinan dia 4 kali dalam hidup.. heheh tapi itu bagi yang nak menambah la. Mesej yang cacing nak sampaikan kat sini iaitu jangan lah terlalu boros dalam perkahwinan. lelaki ini sebenarnya sukakan perkahwinan yang simple. ingat Anda kaum lelaki, bayangkan anda buat kenduri kahwin sampai berpuluh2 ratus ribu, tapi akhirnya bercerai.. What the meaning of all this?? Nothing man... Baik ko buat je kenduri makan bihun goreng ngan telur sambal.. kalo bercerai pun tak la rasa ralat.. kan3

sebagai penutup kata, ingat bahawa perkahwinan yang gempak-gempak tak semestinya menjamin anda tuk bahagia selamanya jikalau anda tidak membawa syariat islam kedalam rumah anda. hidup cara yang islam telah gariskan. itu maksud cacing. ... so... bagi yang dah berkahwin, cacing doakan anda semua akan terus bahagia dan perkahwinan anda dilindung oleh Allah..

4 ulasan:

safra berkata...

uih... ye ke.. baru sebulan kawin.. ish...

nik rosmawati berkata...

la biar btol..mcm tak caya jea kan.mcm baru jea diorg kawen.

apik pehe berkata...

uikk..betol ker ni cacing?

zuhanismohamed berkata...

ehh..biar betoi macam xpercaya je..boleh pulak mistake2 bab2 kawen ni..haih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...