Isnin, 25 Oktober 2010

What The Fcuk!

Salam kawan2 cacing kat alam maya ni(aduh skemanya ayat....) 
First of all, Cacing nak said thank you very2 munchhy2 kat korang semua sebab wish tuk exam cacing... Alhamdullilah, semua berjalan ngan lancar....

Orite2... Cukup ngan tu... Dah macam ape tah.... eeuuuwww..... hahahaha...

Arini sebenarnya cacing nak kongsi satu fakta kat korang.... Benda ni Penting sangat2! Lebih penting dari buang air besar(lagi satu ayat skema)...... Jom kite layan.... Eh sat2... Fakta ni cacing jumpa time facewalking tadi... hehehe.... ni tuan punya nota..... Cik Syahirah Mansor

1. Jika anda makan satay, jangan pula lupa timunnya, sebabnya
memakan satay bersama karbon yang terhasil selepas pembakaran
akan mendatangkan kesan karsinogen! Apa bendanya karsinogen tu?
(Ianya ialah suatu keadaan yang menyebabkan barah). Timun pula
adalah anti-karsinogen.

2. Jangan makan udang selepas mengambil pil vitamin C ! Yang mana anda akan mati keracunan Arsenik dalam beberapa jam sahaja.

3. Barah akibat penggunaan bahan dalam Shampoo. Balik rumah dan
pergi periksa. Tukarlah ke jenama lain sebelum terlambat, jika
kandungan dalam shampoo anda mengandungi Sodium Laureth
Sulfate atau ringkasnya SLS. Bahan ini akan menyebabkan barah
dalam jangka masa yang panjang dan ini bukannya jenaka. Shampoo
yang disahkan mengandungi bahan ini ialah; VO5, Palmolive, Paul
Mitchell, L'Oreal, Hemp Shampoo terbaru keluaran body shop, Nature Force dan lain-lain lagi. Shampoo Clairol's Herbal Essence adalah satu-satunya yang mengandungi Sodium Laureth Sulfate secara tunggal. Meskipun pertanyaan telahpun dibuat terhadap syarikat ini dan jawapan dari mereka ialah, "Ya memang kami dah tahu masalah ini tetapi kami tidak boleh melakukan apa-apa kerana kami memerlukan bahan yang boleh mengeluarkan buih yang banyak". Dalam pada itu, Pasta Colgate & Dee Dee (untuk kanak-kanak) turut mengandungi bahan yang sama untuk penghasilan buih.

4. Kepada penggemar makanan jenis mee segera (tak kiralah maggi,
koayteow dsb), Pastikan berhenti makan dulu sekurang-kurangnya 3 hari selepas mengambil mee segera sebelum mengambil paket yang seterusnya. Maklumat yang dikongsi bersama dengan seorang doktor. Keluarga saya telah menghentikan pengambilan makanan ini setelah mendapat tahu berkenaan salutan wax ke atas makanan ini. Inilah yang menyebabkan mee segera tidak melekat antara satu sama lain apabila dimasak. Telah dinyatakan terdahulu melalui SEORANG AKTOR dari SBC (sekarang ni dikenali sebagai TCS). Beberapa tahun lalu, yang mana kariernya membuatkan beliau sangat sibuk untuk memasak, jalan mudah mengambil mee segera setiap hari. Kemudiannya beliau disahkan menghidap barah. Barahnya disebabkan wax dalam mee segera. Doktor juga memberitahu yang
badan manusia memerlukan 2 hari untuk membersihkan wax dari sistem badan. Seorang lagi mangsa yang serupa ialah Pramugara dari SIA yang mana setelah berpindah dari rumah ibunya ke rumahnya sendiri, Dia tidak memasak tetapi kerap makan mee segera. Dia didapati menghidap barah dan mati selepas itu. Sekarang ini tindakan memakan mee segera bolehlah diistilahkan sebagai 'makan untuk mendapat barah'.

5. Bawang Goreng segera, Seorang kawan melawat ke sebuah
perusahaan kecil membuat bawang goreng, dan melihat terdapat
banyak straw minuman. Yang bewarna dan tidak bewarna diasingkan. Apa yang mengejutkan ialah straw yang tidak bewarna dicampur bersama gorengan bawang yang bertujuan apabila plastik straw tersebut dipanaskan, ianya melebur lantas menyaluti bawang tersebut. Sebab itulah kalau bawang goreng segera yang dibeli terdedah kepada udara tak akan lembik tapi kalau kita buat sendiri lembik dalam masa yang singkat sahaja. Sebarkanlah maklumat ini kepada orang- orang yang anda sayangi dan pengguna yang masih belum disedarkan lagi.

Ha mesti korang terkejut kan.... Ape lagi... Berhentikan guna barang2 yang dinyatakan tu!

9 ulasan:

KM7 berkata...

info yg berguna
TQ

mimiekucayang berkata...

alamak....mimi dah la pakai herbal essences, pastu sk mkn megi sbb mls nk g beli mknn...huhu.. xleh jd nih...

nadey berkata...

aarrgghhhhhhhhhh aku pkai syampoo herbal essences damn!!!!!

nkara berkata...

huk...
gua pakai clairol herbal essence.
baru beli..
waaaaa~

Bukan Gadis Comel berkata...

whadda... Aku guna Herbal Essence la! ='( Alaaaaa...

Bukan Gadis Comel berkata...

whadda... Aku guna Herbal Essence la! ='( Alaaaaa...

cacing berkata...

ouh.... kepada gegadis... maaf lah.... ini satu fakta... harap bertukar la kepada syampoo lain k... mulakan perubahan!

zuhanismohamed berkata...

yeke..maklumat bagus ni..tq ek cacing atas info ni :)

Gen Fujita berkata...

Tang lain aku no komen. Tapi tang bawang goreng tu, aku rasa elok buat research sendiri dulu secara telus, takut jadik fitnah. Kat tempat aku ni ada rumah anak yatim yang mengusahakan pembuatan bawang goreng secara IKS, nak main tuduh pun tak sedap jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...