Khamis, 21 Oktober 2010

Nasi Ayam Penyek Berapi!!!!

Salam kengkawan sekalian.... Mekasih la kat kengkawan semua sebab korang rajin2 datang blog cacing yang tak seberapa ni.... Dan sanggup menghabiskan masa dan tenaga duk komen2 kat En3 cacing... Lagi2 pasal Steamboat tu..... Tapi wa cakap sama lu beb, memang HOWLIAU.... Terangkat pungkuk kalo korang cube... hehehehhe......

Ok post kali ni cacing nak kongsi lak kat korang tentang Nasi Ayam Penyek... Cacing tau semua mesti pernah makan kan Ayam Penyek ni..... Sambal dia memang KAW2 punya pedas..... slluuurrpppp.... Tak cukup air liur nak telan tahan pedas ni.... 

Tape bagi cacing, dia punya tempei gak yang menjadi pujaan hatiku... hehehehe..... Kalo nak tau cacing ni orang Jawa.... hahahaha..... Ni la manusia lupa bangsa... hahahahha..... Kalo korang nak tau, bekas menteri Selangor dulu pun kuat makan tempei.... Tu awet Muda je.... Lupe lak sape nama dia.... 

Ok2.... Malas nak bebel panjang2.... Jom kite tgk makanan yang ada.... Tapi gmbr ni macam tak best je.... Sekadar tuk santapan mata..... Let's Gone!!!

Ha... Ni lah Kedainya.... Restoran Pinang..... Best....

Ni lak Nasi Ayam Penyek.... Sori tempei cacing sebat dulu... Tinggal ayam je... hehehe

Ni lak dinamakan Pecal LELE.... kalo nak tau Lele tu maksudnya Ikan Keli...

Erkkkk!!! Settle!

Lele yang hanya tinggal tulang... Sedia untuk dilupuskan...

15 ulasan:

Yanie J berkata...

ek...cmnah pegi je.hikhik
sambal die mmg brapi tp sdap

nadey berkata...

alamakkkkkkk nape la cacing post entri mkn mlm2 ni..........adoiiii lapa (bgun terus g cr mkn jap)

tiefazatie berkata...

wah!!cam best je..xbelanje ifa pun cacing nie tau..hhuhuhu

cacing berkata...

yanie j>. pernah g eh?? tapi kalo nasi tu campur sup ngan kicap lagi layan.. ehhehe

nadey>> aku saje je nak uji keimanan ko... hahah

ifa>> ha jom esok kite g... hehehe

nadey berkata...

mmg tercabar iman aku....aku usha2 xde makanan...so tahan je la! demssss

noreed berkata...

sambal ayam penyet ni kat mn2 pun berapi kan? kena sediakan lbh dr segelas kalo sy mkn, huhu pedas...

Cik Moon berkata...

adoii..lapar plak cik moon dibuatnyer,,,

nkara berkata...

nasib baik dah lunch..
kalo idak mesti melele ayo lio nih..
hehe

za petrelli berkata...

oh.. trase lapar lak tgk pic2 sini

ecah..merangkap anak cik nan berkata...

nsik ayam penyet die pedashhh...haha

farra8979 berkata...

cam best jek ayam penyet ni.. ^_^

missSenget berkata...

hahaahahah...

missSenget berkata...

hahaahahah...

missSenget berkata...

hahaahahah...

shera haifa berkata...

hahaha..baru tau lele tu ikan keli upenya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...